Orar: Luni – Duminică 09:00 – 00:00 office@euphoria.ro
0745 393 333 Cluj Napoca , Cardinal Iuliu Hossu , 25

Reteta saptamanii – Vegetarian wrap with halloumi

Dacă vremea frumoasă și sosirea verii credeți că ne-a mulțumit, vă spunem că și noi suntem oameni, iar mintea noastră zboară mai departe… spre zilele călduroase de vară! Tragem aer în piept și ne bucurăm de un preparat drag nouă și sperăm că și ție. Bucătarii noștri, iubitori de delicii culinare și ei, au venit cu o propunere care sigur îți lasă apă în gură doar când te gândești la ea. Vegetarian wrap with halloumi, căci despre acesta este vorba, reușește să te facă, cel puțin pentru o secundă să te simți pe malul Mediteranei, bucurându-te de soare și de cele mai delicioase preparate.

Dacă nu ești un cunoscător al acestui preparat sau vrei doar să afli mai multe despre el, ciulește bine urechile că venim cu informații. Halloumi este o brânză semi-dură și nematurată, originară din Cipru, fiind consumată în special în Grecia, Turcia și țările din estul Mării Mediterane (Liban, Siria, Israel), dar care prin gustul său delicios a câștigat teren și în restul Europei, trecând chiar oceanul și ajungând în America de Nord. În mod tradițional, este făcută dintr-un amestec din lapte de oaie și capră nepasteurizat, dar în zilele noastre se poate să conțină și lapte de vacă, iar în comerț doar forma pasteurizată poate fi găsită. De ce este așa specială halloumi? Are o caracteristică rară, aceasta fiind și cea care i-a adus renumele, și anume – un punct de topire foarte ridicat, ceea ce o face perfectă pentru a o găti pe grătar.

Dacă mai stai pe gânduri și nu ești încă sigur că acesta e preparatul pe care trebuie să îl comanzi atunci când ne bucuri din nou cu prezența ta, mai avem câteva argumente care sigur te vor convinge.

Vegetarian wrap with halloumi nu este doar un sandvici care îți va potoli foamea într-o dimineață agitată, sau la mijloc de zi când simți nevoia de a mânca ceva. Este un preparat care te va purta într-o experiență culinară delicioasă, plină de arome și savoare, indiferent de momentul zilei în care alegi să îl consumi. Perfect pentru un mic dejun, deoarece îți oferă energia necesară pentru întreaga zi, sau pentru un prânz alături de colegi sau prieteni și cu siguranță pentru o cină diferită, alături de o bere rece și de o companie caldă. Colegii noștri din bucătărie s-au gândit și, zicem noi, au și reușit să îți ofere o experiență unică prin această farfurie, un gust fresh și aromat doar pentru tine. Modul în care au ales să fie servit este ingenios, lipia este umplută cu brânză halloumi la grătar, roșii proaspete, baby spanac și avocado, iar garnitura recomandată unui astfel de preparat nu se putea lăsa mai prejos, cartofi dulci prăjiți.

Explozia de culoare, savoare, gust și arome te așteaptă să o încerci! Hai la masă și oferă-le papilelor tale gustative un moment de răsfăț!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *