Orar: Luni – Duminică 09:00 – 00:00 office@euphoria.ro
0745 393 333 Cluj Napoca , Cardinal Iuliu Hossu , 25

‘Good people drink good beer.’ – Hunter S Thompson

Mâncarea delicioasă este mereu pe placul nostru, iar români fiind avem o
plăcere enormă și pentru consumul de bere. N-ai cum să nu alegi o bere bună
atunci când ieși la masă în zilele călduroase de vară.

La fel ca și în cazul vinului și berea este un însoțitor perfect pentru unele
preparate culinare, însă trebuie să ținem cont de câteva reguli atunci când
alegem un anumit tip de bere care va acompania mâncarea. De exemplu trebuie
să reținem faptul că asocierea dintre o bere și un preparat cu o textură similară
trebuie evitată, sau o bere corpolentă și puternic aromatizată este catalagată de
către specialiști ca fiind o alegere greșită. Se poate potrivi cu o multitudine de
feluri de mâncare și bucătării. Fie că alegem o porție de paste, o pizza, un fel
principal sau de ce nu chiar și un desert, berea trebuie să râmână una dintre
variantele posibile.

De cele mai multe ori alegem să asociem berea cu un fel de mâncare fără a sta
foarte mult pe gânduri și a-i acorda aceeași atenție pe care i-o acordăm vinului,
un lucru destul de greșit, însă pe care sperăm să-l corectăm puțin cu cele
prezentate în articolul de față. Sunt nenumărate moduri în care putem să
asociem berea cu mâncarea, putem să alegem două arome care se combină ușor

și din care rezultă o cu totul altă aromă nouă, sau putem să optăm pentru
asocieri complementare – atunci când două arome nu se combină, însă se scot în
evidență una pe cealaltă. Totodată putem să facem alegerea pe bază de culoare
sau de ce nu de origine.

Recomandarea noastră este de a alege preparatul dorit, pentru astăzi optăm
pentru un sandvici plin cu brânză – Cheese Steak Sandwich. Un preparat cu
mușchi de vită Black Angus și cu o aromă inconfundabilă. Potrivit unor studii,
berea se potrivește de minune cu preparatele acrișoare-amărui, celor marinate,
cu roșii și legume, dar și cu salate și fructe de mare, deoarece contracarează
foarte bine aciditatea oțetului. De asemnea, berea îmblânzește aromele puternice
și senzația produsă de alimentele foarte condimentate, iar cărnii roșii îi este
potrivită o bere cu un gust puternic, robust cu un conținut mai ridicat de alcool.

Te- ai gândit vreodată la faptul că poate să fie atât de complicat și complex și
acest subiect, noi continuăm să ne documentăm și să îți aducem noi informații,
săptămână de săptămână. Fii curajos și încearcă să experimentezi mereu noi
arome și asocieri între băutura și mâncarea ta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *