Reţeta săptămânii – Fish & chips
Pentru momentele în care vrei să te bucuri de un preparat pe bază de pește, care să fie și delicios venim cu un fel de mâncare ce e considerat,neoficial, ca fiind tradițional britanic și anume, Fish and chips.
Gustul și aroma acestuia îți vor cuceri papilele gustative, iar modul în care bucătarii noștri îl prezintă în farfurie, te vor face să savurezi fiecare înghițitură. Popular, după cum am amintit, în Regatul Unit și Irlanda, acesta are ca ingrediente baghetele crocante de șalău, gătite în crustă de mălai, servite alături de piureul de mazăre și de cartofii cu usturoi. Combinația dintre baghetele de pește și cartofi este una veche și poate și una dintre cele mai iubite, mai ales datorită gustului delicios. Știai că Primul restaurant Fish and Chips a fost deschis încă din anul 1860? Ce altă dovadă mai bună ca aceasta a faptului că gustul și savoarea rezistă de secole?!
Chiar dacă te numeri printre cei care nu pun peștele în topul preferințelor, îți recomandăm să îl încerci și îți promitem că nu o să regreți. O să rămâi surprins de cât de delicioasă este combinația dintre pește, mazăre și cartofi cu usturoi. Iar dacă te afli printre cei care nu pot să refuze niciun preparat pe bază de pește, cuvintele și argumentele sunt în plus, pentru că ești deja cu siguranță familiar cu aromele acestuia.
Un alt beneficiu al acestui preparat este și faptul că poate să fie consumat sau comandat în orice moment al zilei, e potrivit și pentru un mic dejun târziu, brunch, masa de prânz sau chiar seara, alături de o bere delicioasă și în compania celor dragi ție. Hai la masă sau comandă-l pentru a te bucura de aromele lui în propria sufragerie sau în pauza de masă de la birou.