Reţeta săptămânii – Barbeque pork ribs
Indiferent că îți e foame sau nu, atunci când deschizi meniul și vezi că printre preparatele din acesta se numără și barbeque pork ribs, iar berea e nelipsită din oferta restaurantului, e musai să comanzi o porție de coaste și o halba sau poate două de bere.
Mai în glumă, mai în serios, în această săptămână povestim puțin, foarte puțin, despre coastele de porc marinate. Nu că ar fi foarte multe de spus, pentru că acesta este unul dintre acele cazuri în care înghiți de câteva minute în gol și ești cu mâna pe telefon, pentru a plasa comanda. Știm, știm că nu îți facem neapărat un bine, că lungim agonia, iar minutele până când comanda ta o să ajungă îți vor părea secole, dar riscăm pentru că vrem să afli mai multe despre ceea ce o să savurezi.
Secretul preparatului stă în modul în care coastele sunt marinate, iar cum orice bucătar vrea să păstreze puțin mister asupra preparatelor sale îi respectăm dorințele și îți spunem doar că gustul și modul în care sunt pregătite te vor face să te lingi pe degete. Carnea se desprinde perfect de pe oase, fiind suculentă și potrivindu-se perfect cu garnitura aleasă, cea de cartofi prăjiți și cu sosul barbeque, dar și cu o halbă rece din berea ta preferată.
Barbeque pork ribs este unul dintre acele preparate care nu au nevoie de foarte multe cuvinte pentru a le descrie sau pentru a te convinge să le încerci, deoarece gustul și savoarea lor sunt suficiente. Sună-ți prietenii și scoate-i la o porție de coaste și o bere delicioasă pentru că așa savoare trebuie împărtășită cu cei dragi ție!